5 Eenvoudige Manieren Om Uw Huis Tegen Vocht Te Beschermen | Doorslaand vocht laten behandelen
7
post-template-default,single,single-post,postid-7,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-14.3,qode-theme-bridge,disabled_footer_top,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.7,vc_responsive
 

5 Eenvoudige Manieren Om Uw Huis Tegen Vocht Te Beschermen

Gemakkelijke manieren

5 Eenvoudige Manieren Om Uw Huis Tegen Vocht Te Beschermen

Vocht kan echte problemen veroorzaken in uw huis. Van het beschadigen van de structuur van uw huis tot het verlaten van u met een onaangename, muffe sfeer en zelfs gezondheidsproblemen, vocht in uw huis moet zo snel mogelijk worden behandeld.

1. Wees waakzaam

Neem de tijd om uw huis regelmatig te onderzoeken op tekenen van vochtproblemen. Controleer zowel de binnen- als de buitenmuren, kijk naar uw plafond en vergeet ook niet naar uw dak te kijken. Enkele tekenen van vochtproblemen zijn onder meer:

– Vochtige plekken op uw muren of plafond.

– Een vochtige plek op uw plafond die alleen verschijnt als het regent.

– Zichtbare tekenen van vocht op buitenmuren.

– Schimmelgroei op uw muren of plafond (dit verschijnen vaak als zwarte vlekken).
Tekenen van rot op buitendeuren.

Een andere manier om het vocht in je huis te verminderen, is door je kleding waar mogelijk buiten te drogen.
– Vochtige plekken aan de onderkant van deuren of op de vloer net naast een buitendeur.

– Verspreid vocht rond plinten of oplopende binnenmuren.

– Flarden water of condens aan de onderkant van ramen.

– Tekenen van condensatie op koudwaterleidingen.

– Zichtbare lekken of natte plekken overal in uw huis.

Door op tekenen van vocht te letten, wordt het veel gemakkelijker om het vroeg op te vangen en te behandelen voordat het problemen in uw huis kan veroorzaken.

Geventileerd

2. Houd uw huis geventileerd

Goede ventilatie voorkomt condensvorming, wat kan leiden tot vochtproblemen. Zorg ervoor dat je huis altijd goed geventileerd blijft, zelfs als de temperatuur een beetje daalt.

Lucht je huis elke dag door de ramen te openen en de lucht te laten circuleren. U kunt ook met een plaatselijke bouwer praten over het toevoegen van meer ventilatieopeningen aan de keuken of badkamer, die beide gevoelig zijn voor vocht als gevolg van condensatie.

Verminder vocht in de badkamer door het bad af te vegen.

3. Verwijder alle blokken voor ventilatie

Soms is het oplossen van een vochtprobleem net zo eenvoudig als het verwijderen van blokken die ventilatie voorkomen. Als u bijvoorbeeld ventilatieopeningen in uw keuken, badkamer of kasten hebt die naar buiten leiden, zorg er dan voor dat de ruimte eromheen vrij is.

Je moet ook controleren of er zich geen modder ophoopt naast je huis en de buitenopeningen blokkeert. Als dit het geval is, kunt u het probleem snel verhelpen door die modder uit de weg te scheppen.

Luchtontvochtigers

4. Gebruik een luchtontvochtiger

Een ontvochtiger is een goedkope en eenvoudige oplossing voor het verminderen van vocht in de lucht. Je kunt een luchtontvochtiger kopen voor slechts R2 000, plus ze zijn goedkoop in gebruik. U zult een echt verschil in de luchtkwaliteit opmerken, en het zal helpen voorkomen dat vocht te veel condenseert.

Als u niet in een luchtontvochtiger wilt investeren, kunt u er een huren en uitvoeren terwijl u op zoek bent naar meer permanente oplossingen voor eventuele vochtproblemen.

5. Vervang je tegels

Oude of gebarsten voegen kunnen lekken en extra vocht in uw keuken of badkamer laten komen. U kunt dit voorkomen door eenvoudigweg uw tegels opnieuw te vergieten.
Oude of gebarsten voegen kunnen lekken en extra vocht in uw keuken of badkamer laten komen. Dit veroorzaakt meer vocht en schimmel, en laat je met een groter probleem om te gaan.

U kunt dit voorkomen door eenvoudigweg uw tegels opnieuw te vergieten.

Regrouting is een snel en gemakkelijk doe-het-zelf-klusje dat je ’s middags kunt doen, en de materialen zijn voor een redelijke prijs verkrijgbaar in elke doe-het-zelfzaak.