Verschillende Soorten Vocht Die Van Invloed Kunnen Zijn Op Uw Huis | Doorslaand vocht laten behandelen
13
post-template-default,single,single-post,postid-13,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-14.3,qode-theme-bridge,disabled_footer_top,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.7,vc_responsive
 

Verschillende Soorten Vocht Die Van Invloed Kunnen Zijn Op Uw Huis

soorten vocht

Verschillende Soorten Vocht Die Van Invloed Kunnen Zijn Op Uw Huis

Er zijn 6 verschillende soorten damp waar u op moet letten voor het geval uw huis hier ooit last van heeft. Het is niet ongewoon dat uw huis wordt beïnvloed door een van de zes of een combinatie van beide. Elk type vocht vereist een andere behandeling, dus het is belangrijk om te weten waar je op moet letten.

Hieronder hebben we een lijst met belangrijkste kenmerken voor elk type vocht gegeven.

Condensatie – Vochtig vanuit de lucht

Condensatie is de meest voorkomende vorm van vocht en kan worden veroorzaakt door slechte ventilatie. Het treedt op wanneer vochtige lucht koude oppervlakken raakt en vervolgens op deze oppervlakken condenseert. Dit is waar u op moet letten:

Als het bestaat, kunt u het vinden op plaatsen zoals in hoeken, in de buurt van ramen, achter kasten, aan het plafond of op plaatsen waar weinig beweging is van lucht.

Verschijnt als zwarte vlekken van meeldauw.

Kan ook verschijnen aan de binnenkant van muren en isolatie of onder vloeren.

Kan je kleding laten ruiken naar zacht meubilair.

Is schadelijk voor de gezondheid van de mens.

Opstijgend vocht

Opstijgend vocht – Vochtig van de grond direct onder uw huis

Opstijgend vocht is wanneer water uit de grond onder of naast uw muren omhoog komt door de bakstenen en mortel van een gebouw door capillaire actie (waar water wordt gezogen door een kleine opening zoals een buis of gat).

Opstijgend vocht heeft meestal alleen invloed op de kelder of op de begane grond, aangezien deze zich aan de fundering bevinden.

Verschijnt op verschillende manieren, waaronder enkele plinten / houtrot, pluizige afzettingen op uw gips of zelfs uw behang met een gele of bruine ‘getijdenlijn’.

Gebruikelijk in huizen waarvan de oorspronkelijke begane grond is veranderd in beton.

Doordringend vocht – vochtig van de regen of van de grond tegen de muur

Doordringend vocht kan worden veroorzaakt door het ontbreken van een ontsnappingsroute voor vocht dat de structuur binnendringt, of een toename van vocht dat de ontsnappingsroute overbelast.

Chemisch vochtig

Chemisch vochtig – Vocht door zoutvervuiling

Chemisch vocht kan worden veroorzaakt door besmetting van het gips met hygroscopische zouten. De zouten absorberen vocht rechtstreeks uit de lucht. Dit kan zijn gebeurd toen het huis werd gebouwd, of sindsdien om verschillende redenen zijn gebeurd.

Kan op elk oppervlak verschijnen dat kan worden gepleisterd.

Vaak gezien op schoorsteenborsten.

Verschijnt als vlekken met bruine vlekken.

De pleisters kunnen groter worden indien niet aangevinkt.

Vochtig van slecht sanitair

Vocht door slecht sanitair wordt normaal van kracht vanwege het type metaal dat in het sanitair zelf wordt gebruikt. Het kan corrosie van de leidingen of verbindingen zijn die niet volledig waterdicht waren toen ze nieuw waren.

Normaal verschijnt als een kleine vochtige plekken.

Vaak in huizen met verwarmingsbuizen begraven onder solide vloeren.

Gips kan rond de randen van de pleisters borrelen als er vocht aanwezig is.

Vochtige vloeren

Uitdroging van muren / vloeren

Dit kan worden veroorzaakt door diep vocht in een gebouw dat probeert uit te komen. Het kan maanden of zelfs jaren duren om volledig te drogen.

Vochtige plekken kunnen verschijnen op oppervlakken die niet werden beïnvloed door het bouwwerk of overstromingen maar dichtbij zijn.

Verschijnt als vochtige plekken zonder enige bruine vlek.

Vaak na een periode van bouwwerkzaamheden, overstromingen of een langdurige lekke leiding.